sâmbătă, 21 februarie 2009

atat?nimic mai mult?

De cate ori am oferit ceva dar in schimb n-am primit nimic...?
De cate ori a fost nevoie sa te opresti la jumatate fie din cauza curajului,fie din cauza emotiilor,fie ca te-a coplesit un sentiment minor,fie ca te-ai impiedicat si n-ai dus un lucru la bun sfarsit?
De ce sa crezi in lucuri implinite in loc sa crezi ca niciodata orice ai face nu o sa le duci la implinire?
Dupa ce iubesti si nu esti iubit te mai poti obisnui cu gandul ca data viitoare s-ar putea sa primesti tot atat si nimic in plus...?
Ei bine nu exista explicatie pentru jumatatea de masura care o primesti dar nenumarate sunt motivele pentru care ea exista.
De ce trebuie sa traim sa ne oferim pe tava 'cuiva',sa devenim proprii nostri sclavi si in schimb sa ne multumim cu putin...?
In fiecare zi,in fiecare ora,in fiecare secunda ne confruntam cu aceste intrebari.Oamenii au devenit mai lacomi,ofera din ce in ce mai putin,totul este minimalist.Nu te poti astepta la sentimente mai bune nici macar de la persoana care iti este alaturi,cuvintele de gen:altruism,dragoste sunt inlocuite pe zi ce trece de cuvinte precum zgarcenie si suferinta.Nimic din ce exista nu respecta ordinea firesca a lucrurilor si ce e mai rau ca si noi trebuie sa ne obisnuim cu ea.
Dupa toate acestea...oare ne-am obisnuit doar cu 'atat'....nu vrem sa oferim 'nimic mai mult'?

2 comentarii:

Unknown spunea...

"99,99% din persoanele care iti bat la usa vor sa-ti ceara ceva" - asta este rezultatul unui studiu... la intrebarea de ce? nu s-a putut raspunde... cerem cuiva ceva = avem nevoie de ce-i din jur... de cele mai multe ori primim raspunsuri de genul: nu am... nu vreau sa ma implic... nu e treaba mea... nu acum, mai incolo... aceastea sunt urmele societatii in care traim unde se aplica "legea junglei, cel mai bun ramane in picioare" nu mai exisa competie constructiva, nu se mai fac "schimburi de tricouri" in urma unei competitii... cine este vinovat? Nush cred ca noi toti... De aceea este important sa ai prieteni pe care sa te poti baza... care stii ca oricand si oriunde vor fi acolo langa tine... Oricat de mult ai primii niciodata nu vei fi in stare sa apreciezi eforturile celuilalt... mereu vei traii cu impresia ca putea mai mult... ca tu ai facut mai mult pentru el...un gest frumos este imediat inlocuit de unul urat si va fi uitat... (e tarziu si e multa lipsa de inspiratie...) (papitoi care zambeste :) )

ciully spunea...

daca faci ceva k sa primesti altcv in schimb..esti pierdut moral si spiritual..si keep makin' nice things,u'll be respected,,,someday...somehow...i hope :)