marți, 21 aprilie 2009

Prietenia...

Ce e prietenia?cati ne sunt oare prieteni adevarati?cati prieteni sunt alaturi de tine atunci cand ai nevoie cel mai mult?
Prietenia? Un cuvant ce greu poate fi explicat in cuvinte.Prietenia este exprimarea sincera si fara rezerve a gandurilor,sentimentelor,trairilor tale fata de persoana/persoanele care iti sunt apropiate. Prietenia presupune cel putin doua suflete,dar pe care sa fii tu sigur k te poti baza.Prieten e acela care iti iarta slabiciunile,care te ajuta sa te ridici atunci cand ai cazut,care te incurajeaza si te sustine atunci cand ai mai mare neovie de el.Prietenul este acela care gandeste pt tine ca pt el insusi,si care este capabil sa te faca sa intelegi ca in unele momente ale vietii gresesti.
E minunat sa ai prieteni..e ca si cum ai zbura k o pasare libera p albastrul cerului senin si ai cobori si te ai inalta la loc…e ca si cum ai zburda p campul cel mai verde si cel mai mare si ai fi decat TU si EI…prietenii tai…si nimic nu ar mai conta..Ei bine..asta tine pana intr un punct…pana cand EI..prietenii tai..isi dau arama pe fata..si vezi ca de fapt nu sunt tocmai prietenii pe care tu ii credeai..(insa aici intram in alt subiect,ai ar fi bine sa privim doar partea frumoasa a lucrurilor..:) )
Vine o perioada in viata cand ai greutati..morale ma refer..ai tai se cearta..iei note mici la scoala…te a parasit prietenul/a…and stuff ..
Ei bine..prietena/prietenul ar trebui sa fie umarul pe care tu plangi,care te sprijina atunci cand iti e cel mai greu..si iti ofera tot sprijinul de care ai nevoie numai ca tu sa te simti bine,sa rada si sa planga o data cu tine,sa stie sa se bucure pt tine,si sa-ti fie alaturi in momentele dificile sau mai putin dificile din viata ta.


“Nimeni nu poate trai fara prieteni, chiar daca stapaneste toate bunurile lumii” - Aristotel

7 comentarii:

Unknown spunea...

Numai cuvinte frumoase... am doar cateva intrebari pentru tine ... Pana unde esti dispusa sa mergi ca sa-ti poti ajuta prietenul? Ce esti in stare sa faci pentru un prieten adevarat? Ai risca totul sa-l ajuti? Crezi ca merita efortul asta? Crezi ca poti intr-adevar sa fii un prieten bun pentru cineva? E foarte greu sa intelegi dinainte ca cineva are nevoie sa ajutor si sa poti sa fii acolo pt el fara ca el sa iti ceara lucrul asta... Zbye

Unknown spunea...

Hi,Stefan! Tu incerci sa duci prietenia la extrem... "Pana unde esti dispusa sa mergi ca sa-ti poti ajuta prietenul?" ... normal,raspunsul este pana la capat si bineinteles ca ar merita efortul pt ca nimic din ceea ce faci nu este indeajuns pana nu reusesti sa-i readuci zambetul pe buze unei persoane dragi tie.Numai ca un prieten adevarat nu ti-ar cere niciodata asta...Iar referitor la ultima fraza sa stii ca nimeni nu se asteapta sa-i citesti gandurile,ci sa fii acolo cand ti le impartaseste...Have a nice day! :)

Dragoş spunea...

ei bine aici ai dreptate; un prieten bun e greu de găsit . unii oameni nu descoperă niciodată persoanele care le sunt prieteni adevăraţi. însă dak ejti deştept poţi să ai parte numai de priteni care te merită şi pe care îi meriţi. Have nice day too! :)

ciully spunea...

piii...
1)evident k pana la capat sunt dispusa sa merg (anything for best friendz)...
2)dak intradevar e "speshal kid",prieten de suflet...as face orice.."prietenul la nevoie se cunaste" nu doar cu vorbele..si da..as risca tot..
3)merita sa vezi daca merita incercat
4)Avantaje si dezavantaje...mai rar prieteni care dau totul pt tn ,nuh?...ei bine trebuie sa inveti sa risti..daca nu incerci sa afli,n ai de unde sa stii daca iti e sau nu prieten adevarat...dar un prieten adevarat (zic eu) nu ti ar cere imposibilul..

Anonim spunea...

prietenia(adevarat prietenie) e o responsabilitate placuta care incepe in primul rand cu incredere. e o legatura care in timp de poate subtia sau accentua dar nu se poate rupe. e bine cand ai un prieten/a care sa se bucure alaturi de tn, sa'ti dea o "palma" atunci cand gresesti sau care'ti ofera confortul sa spui orice fara sa gandesti de doua ori inainte. cere efort asta stiu :))

Unknown spunea...

Va postez ceva frumos...pacat ca in Romania nu a prins
http://www.youtube.com/watch?v=vr3x_RRJdd4

(papitoi happy :) )

Anonim spunea...

suntem la varsta cand inca ne cladim prietenia cu ceilalti , nu sa o testam ; stefan toate la timpul lor :)