vineri, 30 iulie 2010

cum sa ne intelegem?

stresul a pus stapanire pe tot ceea ce atingem.,bolile dau navala si acolo unde ar trebui sa fie tratate(spitale),trecem zilnic prin locuri cunoscute pline de necunoscuti,ce la randul lor se intreaba;'cum sa-l inteleg pe cel de langa mine'?citim zi de zi articole,pamfleturi despre cum se ruineaza sufletele oamenilor,despre dezolarea copiilor ce cresc in case stapanite doar de lacomia unora de a profita si de pe urma plodurilor ce le dau nastere.cata disperare in actiunile unor oameni ce credeai ca sunt vesnic fericiti si zambesc si in cele mai dificile conditii.
respiram "intr-o tara" cu milioane de oameni ce vorbesc milioane de limbi,dar cu sufletul impacat spunem"cate bordee atatea obicee".
a carei viata ii suntem instrumentisti si a caror oameni dansatori?
cat timp mai avem ca sa devenim macar 'inteligenti' cand tot ceea ce facem este sa muncim ca sa spalam anumite maini innegrite de atata cersit primind mila altor popoare?
privim in fiecare zi cu o nepasare atat de fireasca zilelor care le traim,copii ce se trezesc dimineata carand ghiozdanul urias spre scoala si de cealalta parte a zidului institutiei copii ce-si injecteaza 'leacuri' crezand ca isi vor spala pacatele parintilor ingenunchiati in fata gratiilor sau a blocurilor ghetto.
atat de putin timp avem sa ne intelegem pe noi si tot mai putin in a-i intelege pe ceilalti ce ne pasesc pragul locuintei inchiriate bucurandu-se la randul lor ca avem 'etica' necesara pentru a lupta in primul rand impotriva noastra si apoi impotriva a ceea ce am inceput sa vedem des in jurul nostru si tot ceea ce atingem....un sfarsit inceput demult.

Un comentariu:

ciully spunea...

inaite sa intru pe blog sa vad articolul tau,aveam de gand sa scriu cam despre acelasi lucru.in fine..ai atins aproape toate punctele..si..da..am vazut ca nu mai sunt membru zilele trecute..chiar ma intrebam de ce..A!multumesc:)
:*